top of page

Stage Piano

Et stage piano er et elektronisk piano som er spesielt designet for å bli brukt på scenen eller under live-opptredener.

Stage Piano

Et stage piano er et elektronisk piano som er spesielt designet for å bli brukt på scenen eller under live-opptredener. Det er en kombinasjon av et digitalt piano og et keyboard, og det er utviklet med tanke på å gi musikere allsidighet og mobilitet.


Stage pianoer er lettere og mer bærbare enn tradisjonelle akustiske pianoer, noe som gjør dem ideelle for musikere som trenger å reise mye eller spille på forskjellige steder. De har også en rekke innebygde lyder og effekter som kan tilpasses etter behov, slik at musikere kan skape ulike lydbilder og stemninger.


En annen viktig funksjon ved et stage piano er at det ofte har vektet tangenter, som gir en autentisk pianofølelse når man spiller. Dette gjør det mulig for pianister å opprettholde sin teknikk og spillestil, selv om de bruker et elektronisk instrument. Stage pianoer kan også kobles til annet musikkutstyr, som forsterkere, høyttalere eller datamaskiner, slik at musikere kan utvide lydene sine enda mer.


3 eksempler på populære stage pianoer:

  • Yamaha CP88: Dette stage pianoet fra Yamaha har autentiske pianolyder og en rekke andre lyder som orgel, synth og stryk. Det har også et robust design og vektede tangenter for en realistisk spillopplevelse.


  • Nord Stage 4: Nord er kjent for å lage kvalitetsinstrumenter, og Stage 4 er ikke noe unntak. Dette stage pianoet har en imponerende samling av lyder og effekter, samt et brukervennlig grensesnitt. Det har også en solid byggekvalitet og vektede tangenter.


  • Roland RD-2000: Roland RD-2000 er et stage piano som tilbyr enestående lydkvalitet og spillbarhet. Det har et bredt utvalg av lyder, inkludert akustiske og elektriske pianoer, orgler og synth-lyder. Det har også mange funksjoner for live-opptredener, som muligheten til å splitte og lagre lyder.


Disse er bare noen få eksempler på stage pianoer, og det finnes mange flere modeller på markedet. Valget avhenger av dine personlige preferanser, budsjett og behov.

bottom of page