top of page

Piano keyboard

Et piano keyboard er et elektronisk/digitalt piano som er designet for å etterligne lyden og spillbarheten til et akustisk piano.

Piano keyboard

Et piano keyboard er et elektronisk/digitalt piano som er designet for å etterligne lyden og spillbarheten til et akustisk piano. Det er et populært valg for både nybegynnere og erfarne pianister da det både er mindre, billigere og mer portabelt enn et akustisk piano.


Et keyboard har ofte mange forskjellige funksjoner og lyder i tillegg til piano. Det kan for eksempel inneholde trommer, strykere, blåseinstrumenter og til og med lydeffekter. Det kan også ha innebygde rytmemønstre og opptaksmuligheter, som gjør det enklere å spille og komponere musikk på egen hånd. De gir også ofte muligheten til å koble til datamaskiner og andre enheter.


Et keyboard har som regel plasttangenter istedenfor tretangenter som et ekte akustisk piano har. Det brukes innebygde høyttalere og lydgeneratorer til å produsere lyden, og du har som regel også muligheten til å koble til et headset.


Kort oppsummert: Hvis du ønsker å ha flere lyder og funksjoner + noe som er billigere og mer portabelt enn et akustisk piano, kan et keyboard være et godt valg for deg!

bottom of page