top of page

Piano akkorder

Piano akkorder er en kombinasjon av to eller flere toner som spilles samtidig. Akkorder er et kraftig virkemiddel innenfor musikken, og er i stor grad med på å sette «stemningen» i en sang.

Piano akkorder

Piano akkorder oppstår når du spiller to eller flere toner samtidig, og brukes til å skape harmoni. Akkorder er et kraftig virkemiddel innenfor musikken og er i stor grad med på å sette «stemningen» i en sang. Du kan bruke akkorder for å få musikken til å høres glad ut, trist, spennende, intens osv. Du kan spille dem som triader (tre noter), eller med mer komplekse sammensetninger, avhengig av stilen du ønsker å spille.


For eksempel, når du spiller en C-dur akkord, spiller du tonene C, E, og G samtidig. Dette skaper en fin og harmonisk klang som passer til mange sanger. Akkorden kan du velge å spille i enten høyre hånd eller venstre hånd, eller du kan spre akkorden ut i både venstre og høyre hånd.


Det er vanlig å dele inn akkorder i dur og moll. For eksempel D-dur og D-moll. 

  • Dur: Dur-akkorder høres ofte "glade" ut, og er bygd opp av 1.trinn, 3.trinn og 5.trinn i en gitt skala. 

  • Moll: Moll-akkorder høres ofte "triste" ut, og er bygd opp av 1.trinn, lavt 3.trinn og 5.trinn i en gitt skala.


Det finnes mange forskjellige akkorder med ulike klanger og følelser, og å lære dem er en viktig del av det å spille piano.

bottom of page