top of page

Midi keyboard

MIDI står for "Musical Instrument Digital Interface", og det er en teknologi som lar musikkinstrumenter og datamaskiner kommunisere med hverandre.

Midi keyboard

Et MIDI-keyboard er et musikkinstrument som ligner på et vanlig keyboard, men det har noen unike funksjoner. MIDI står for "Musical Instrument Digital Interface", og det er en teknologi som lar musikkinstrumenter og datamaskiner kommunisere med hverandre.

I stedet for å produsere lyder selv, sender midi keyboardet signaler til en datamaskin eller annet lydutstyr. Disse signalene inneholder informasjon om: 

  • Hvilke tangenter som blir spilt. 

  • Hvor hardt de blir trykket ned.

  • Hvor lenge de blir holdt nede.

Når datamaskinen eller lydutstyret mottar disse signalene, kan de produsere lyder basert på informasjonen de får. Dette betyr at du kan bruke et midi keyboard til å spille forskjellige lyder og instrumenter som er lagret på datamaskinen eller tilkoblet utstyret ditt.


En annen fordel med et midi keyboard er at du kan bruke det til å kontrollere musikkprogramvare og lydredigeringsprogrammer. Dette betyr at du kan spille inn, redigere og manipulere lyder på en enklere og mer intuitiv måte. Midi keyboardet gjør det enklere å skape musikk og legge til forskjellige effekter og lydelementer.


På grunn av fleksibiliteten og allsidigheten er midi keyboard et populært verktøy blant musikere, produsenter og musikkentusiaster. Det gir dem muligheten til å utforske og uttrykke seg musikalsk på nye og spennende måter.

bottom of page