top of page

Hvorfor lære musikkteori? (Kurs i musikkteori)

Oppdatert: 21. jul. 2022


Å komme i gang med musikkteori kan være litt skremmende i begynnelsen. Det finnes så mye materiale der ute, og det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Men musikkteori er en viktig brikke på veien til din egen musikalske utvikling, så det er verdt å investere litt tid i dette tema!


Vi har inngått et samarbeid med den norsk kursplattformen Spill Piano. Der finner du blant annet et dyptgående kurs i musikkteori. Med hele 19 videoer og mange konkrete og praktiske oppgaver knyttet til videoene, er dette et av de mest fullstendige musikkteorikurset på markedet, og et kurs vi varmt anbefaler at du tar hvis du ønsker å lære deg musikkteori! Du kan sjekke ut kurset HER.Hva er musikkteori og hvorfor er det viktig?

Kort fortalt kan vi si at: musikkteori forteller deg hvordan musikk fungerer. Musikkteorien definerer kjerneaspektene i musikken og gir et system for musikere å kommunisere ideene sine til hverandre. Det å forstå de ulike aspektene av teorien hjelper deg blant annet som musiker til å bli bedre på instrumentet ditt, skrive bedre sanger og bryte gjennom kreative blokker. Blant alle elevene som kommer til oss, er det tydelig at det er de som har tatt seg tiden til å virkelig forstå musikkteorien som når lengst, og som opplever raskest progresjon i sitt pianospill.

 

Kursets oppbygning

Kurset er laget i en nøye gjennomtenkt rekkefølge, for at du skal oppnå både rask og god progresjon. Slik er kurset bygd opp:


Seksjon 1 - Det grunnleggende

Det er greit å få det grunnleggende på plass først! I den første seksjonen går vi gjennom de helt elementære delene av musikkteorien:

 1. Struktur på piano

 2. Navn på trinnene

 3. Skala

 4. Toneart vs skala


Seksjon 2 - Noter og rytme

Klar for å bli en mester i å lese og spille noter? I denne delen av kurset får du en grundig innføring i notelære:

 1. Lær deg notene - G nøkkel

 2. Lær deg notene - F nøkkel

 3. Noteverdi

 4. Taktart og tempo

 5. Spille med begge hender

 6. Pause, bindebue og punktering

 7. Faste fortegn


Seksjon 3 - Intervaller og akkorder

Både intervaller og akkorder er viktige byggestener i musikken! Mange får en A-ha opplevelse når de forstår hvordan dette henger sammen. I denne seksjonen kommer du til å lære om følgende:

 1. Intervaller

 2. Akkorder

 3. Omvendinger

 4. Akkordprogresjoner


Seksjon 4 - Kvintsirkelen

Kvintsirkelen er et fantastisk musikalsk verktøy! Hvis du noen gang har lurt på hva det er og hvordan det kan brukes, vil du få alle svar på det i denne seksjonen. Vi går gjennom følgende:

 1. Hva er kvintsirkelen?

 2. Hvordan kan du bruke kvintsirkelen?


Bonusseksjon - Gehør

Gehør er både praktisk og viktig å ha! Det mange glemmer er at det faktisk er mulig å trene seg til et bedre gehør. Her vil du både lære om hva gehør er, og hvordan du selv kan trene for å forbedre ditt eget gehør. Denne seksjonen består av 2 videoer:

 1. Hva er gehør?

 2. Hvordan trene gehør?

 

Få en liten smakebit

Er du nysgjerrig på hvordan kurset faktisk ser ut? Det skjønner jeg godt! Her har du en liten smakebit fra en av videoene som handler om noteverdier:
0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page