Videokurs

KURS I MUSIKKTEORI

Kursoversikt

Å ha kunnskap om musikkteori er både viktig og nyttig som musiker. Med hele 19 videoer og mange konkrete og praktiske oppgaver knyttet til videoene, er vi stolte over å kunne gi deg det mest fullstendige musikkteorikurset på markedet! Med vår steg for steg plattform har vi gjort det enkelt for deg å bli en mester i musikkteori!

Hva kommer du til å lære?

Innhold

Kursets oppbygning

DEL 1 - Det grunnleggende


Det er greit å få det grunnleggende på plass først! I denne seksjonen går vi gjennom de helt elementære delene av musikkteorien Video 1: Struktur på piano Video 2: Skala Video 3: Navn på trinnene Video 4: Toneart vs skala
DEL 2 - Noter & rytme


Klar for å bli en mester i å lese og spille noter? I denne delen av kurset får du en grundig innføring i notelære! Video 1: Lær deg notene - G nøkkel Video 2: Lær deg notene - F nøkkel Video 3: Noteverdi Video 4: Taktart og tempo Video 5: Spille med begge hender Video 6: Pause, bindebue og punktering Video 7: Faste fortegn
DEL 3 - Intervaller & akkorder


Både intervaller og akkorder er viktige byggestener i musikken! Mange får en A-ha opplevelse når de forstår hvordan dette henger sammen. Video 1: Intervaller Video 2: Akkorder Video 3: Omvendinger Video 4: Akkordprogresjoner
DEL 4 - Kvintsirkelen


Kvintsirkelen er et fantastisk musikalsk verktøy! Hvis du noen gang har lurt på hva det er og hvordan det kan brukes, vil du få alle svar på det i denne seksjonen. Video 1: Hva er kvintsirkelen? Video 2: Hvordan bruke kvintsirkelen?
DEL 5 - Gehør


BONUSSEKSJON! Gehør er både praktisk og viktig å ha! Det mange glemmer er at det faktisk er mulig å trene seg til et bedre gehør. Her vil du både lære om hva gehør er, og hvordan du selv kan trene for å forbedre ditt eget gehør. Video 1: Hva er gehør? Video 2: Hvordan trene gehør?

smartmockups_klknneng.png
 

Få en liten smakebit...

Sniktitt

Er du nysgjerrig på hvordan kurset ser ut på innsiden? Det skjønner vi godt! Vi vil at du skal være trygg på at dette kurset er rett for deg, og vil derfor gi deg en liten smakebit fra en av videoene i kurset. Nedenfor finner du et lite utdrag fra temaet noteverdier :)

Hva er musikkteori & Hvorfor er det viktig?

HVA?

Kort fortalt kan vi si at: musikkteori forteller deg hvordan musikk fungerer. Musikkteorien definerer kjerneaspektene i musikken og gir et system for musikere å kommunisere ideene sine til hverandre. Typiske temaer innenfor musikkteorien er; notelære, rytme, intervaller, akkorder og kvintsirkelen. Alt dette og mer til kommer du til å lære i kurset!

HVORFOR?

 Det å forstå de ulike aspektene av teorien hjelper deg blant annet som musiker til å bli bedre på instrumentet ditt, skrive bedre sanger og bryte gjennom kreative blokker. Det kommer ofte tydelig frem at det er de som har tatt seg tiden til å virkelig forstå musikkteorien som når lengst, og som opplever raskest progresjon i sitt pianospill.  

LÆR DEG MUSIKKTEORI I DAG

Å komme i gang med musikkteori kan være litt skremmende i begynnelsen. Det finnes så mye materiale der ute, og det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne. Men musikkteori er en viktig brikke på veien til din egen musikalske utvikling, så vi håper du har lyst til å sjekke ut vårt steg for steg kurs, der du vil bli gitt alle nøklene du trenger for å bli en mester i musikkteori!